افتتاح دبستان سیفالله بازرگانی و سالن اجتماعات صالحه سیفایی و تصاویر قدیمی دانش آموزان این دبستان
دبستان ۶ کلاسه سیفالله بازرگانی و سالن اجتماعات صالحه سیفایی با حضور مسئولین استانی و شهرستان اوز، خیّرین آموزشگاه و معتمدین محلی و تعدادی از دانشآموختگان سابق این دبستان افتتاح گردید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فیشور و به نقل از روابط عمومی موزه مردم شناسی اوز این مدرسه خیّرساز بهصورت مشارکتی توسط نوادگان زندهیاد سیفالله بازرگانی یعنی فرزندان مرحومان محمدهاشم، محمدیوسف و عبدالغفور بازرگانی به نام پدربزرگشان تجدیدبنا شد. لازم بهذکر است که دبستان بازرگانی در سال ۱۳۴۳ توسط فرزندان سیفالله بازرگانی ساخته شد و دهها سال در خدمت ترویج فرهنگ و آموزش مردم اوز بود. بر اثر مرور زمان ساختمان آن نیاز به بازسازی داشت که نهایتاً با همت نوادگان سیفالله بازرگانی در سال ۱۳۹۸ با گرفتن مجوزهای لازم، بهطور کامل تخریب گردید و در شهریورماه سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
زمین دبستان بازرگانی ۲۲۰۰ مترمربع و زیربنای آن ۸۰۰ مترمربع و ۱۲۰۰ مترمربع هم محوطهسازی شده است و همچنین دیوار آن بهمیزان ۱۵۰ متر بهسازی گردیده است. به گفتهٔ شیروانی معاون فنی نوسازی مدارس فارس، در ساخت این پروژه از بهترین مصالح و امکانات روز و تکنولوژی، شامل پنجرههای دوجداره، بهترین نما، سنگها و لوازم تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
استفاده شده است.
برای این پروژه حدود ۹ میلیارد تومان با مشارکت خیّرین بهصورت ۵۰ درصد خیّرین و ۵۰ درصد اداره کل نوسازی فارس هزینه شده است و این عمل نیک از طرف بانیان خیر در اختیار مردم و دانشآموزان این شهرستان قرار گرفته است.
شریف بازرگانی یکی از بانیان خیر این آموزشگاه و مهندس مجری این پروژه، ضمن توضیحاتی در مورد مشخصات این دبستان بیان داشت: با توجه به لزوم حفظ معماری مناطق گرم و خشک، تصمیم گرفتیم یکی از نمادهای معماری شهر اوز که همان بادگیر است را در این پروژه لحاظ کنیم و ۲ بادگیر را بهصورت کاربردی، در این آموزشگاه ساختهایم تا هم این نماد حفظ شود و هم دانشآموزان این شهر با معماری شهرشان آشنایی پیدا کنند.
وی افزود: خیّرین این دبستان حامی همهٔ دانشآموزان، خصوصاً محصلین این دبستان هستند و کلیه کسانی که نیاز به کمک مالی و یا معنوی دارند و یا دارای استعداد بالقوه هستند حتماً مورد حمایت آنان قرار میگیرند و همچنین خیّرین این دبستان نیت کردهاند که خیرشان بهطور دائم در خدمت دانشآموزان باشد .
شریف بازرگانی از مسئولین درخواست کرد که آنان موافقت نمایند زمین پشت کلاسهای این دبستان را به مجتمع تجاری تبدیل کرده و درآمد آن را صرف همین مکان نمایند.
این مجموعه آموزشی دارای ۶ کلاس، اتاق مدیر و مربیان، آزمایشگاه، نمازخانه، بادگیر، سرویسبهداشتی، آبخوری و .. است. همچنین یک سالن سرپوشیده به مساحت ۱۶۰ مترمربع در این مجموعه آموزشی قرار دارد که خیّر آن خانم صالحه سیفایی است. این سالن کاربری های مختلفی دارد که می توان از آن استفاده های متنوع نمود.
لازم بهذکر است که در مراسم افتتاحیه، تصاویری از مدرسه بازرگانی سابق و نیز تصاویری از مراحل ساخت این مجتمع آموزشی و نیز پارچه نوشتهای که مسئولین و دانشآموختگان سابق این دبستان امضا کرده بودند در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار گرفت.
در ادامه ٔمراسم، دبستان توسط محمدامین رسایی کودک ۱۰ ساله، یکی از نوادگان نسل پنجم سیفالله بازرگانی (نیکوکار اولیه دبستان) و سالن اجتماعات صالحه سیفایی توسط مسئولین افتتاح شد. ابتکار افتتاح این مجموعه آموزشی توسط این کودک، به این نیت انجام گرفت تا کودکان اوزی دنباله رو اجداد خود باشند و آنان هم در آینده خیّر مدرسهساز شوند.
در انتها مسئولین و خیّرین و دانشآموختگان دبستان بازرگانی به یادگار، عکس دستجمعی گرفتند.
لازم به ذکر است که در مراسم افنتاحیه، مقامات استان و شهرستان از قبیل محمود رضایی معاون عمرانی استاندار، آرش شیروانی معاون فنی نوسازی فارس، محمد محمدی فرماندار، مسعود کراماتی شهردار، علی اصغر رضایی رئیس اداره آموزش و پرورش، امینی معاون فرماندار، انسیه گلابی بخشدار مرکزی، محمود سعیدآبادی رئیس میراث فرهنگی، سرهنگ محمدی فرمانده نیروی انتظامی، مجید عباسی مهندس ناظر نوسازی، فرید نامی و فریبا صالحی رؤسا و اعضای شورای شهر و شهرستان، عطوفت و لشکری رؤسای ادارات آبفا و برق شهرستان اوز، ماهان دوستی پیمانکار نوسازی، اصحاب رسانه، خیرین پروژه، دانش آموختگان و مسئولین سابق این مؤسسه آموزشی حضور داشتند.